Radost nebo starost: Změníš názor na korejskou kosmetiku?

Úzkosti, deprese a psychická nepohoda. Myslíš, že to jsou témata, se kterými ti kosmetika těžko pomůže? Naše životy se z velké části přesunuly do digitálního světa plného dokonalých tváří, perfektní postavy a drahých dovolených. Čím dál více času trávíme v hlavě a dny ubíhají ve spěchu. Srovnáváním se, starostmi a vyřizováním. Máš pravdu, že při vážných potížích ti pomoct nabídne psycholog. Pojďme se ale podívat na způsoby, jak jim můžeš předcházet. Zdravá změna totiž vždy začíná naladěním se na sebe.

Duševní zdraví už není tabu

Co si budeme vyprávět, není to příjemné ani jednoduché přiznat, ale spousta z nás se potýká s úzkostmi a dalšími nekomfortními pocityTedy tím druhem  emocí, který máme tendenci potlačovat.

Snažil*a ses někdy sám*a sebe přesvědčit, že by ses nějak cítit neměl*a? Moc to nepomáhá. Tak co to zkusit jinak?

Vyhraď si pro sebe každý den pár minut. Začít můžeš s 5 a postupně dojít třeba na 20. Pohodlně se uveleb na místě, kde je ti dobře. Pro umocnění vnímání můžeš nanést vychlazenou plátýnkovou masku

Zavři oči. Začni se soustředit na svůj dech. Zkus vnímat, jak proudí ve tvém těle. Břicho, hruď, krk, nos. A pak začni pomalu počítat: při nádechu do 6, zastav do 4, výdech do 6, zastav do 4. Pokud se ti myšlenky rozbíhají a dělá ti potíže se na počítání soustředit, zkus odpočítávat odzadu.

Prohloubením dechu, počítáním a senzorickým vnímáním chladu z masky se tvé tělo naučí relaxovat. Až budeš mít příště před zkouškou nebo náročnou prezentací, tak ti při pravidelném tréninku hluboké dýchání pomůže se uvolnit, své pocity přijmout a s klidem zvládnout.

DOPORUČUJEME:

Pečuj o sebe a všechno se změní

Strava ovlivňuje hormonální rovnováhu. Pohyb zlepšuje náladu. Víš, že ale obojí také působí na tvou pleť? Sportování ti rozproudí krev, při zvýšeném prokrvení se lépe přenáší živiny a tak bude lépe fungovat i tvá kosmetika.

Před i po sportovním výkonu je však nutné o svou pleť pečovat. Nejprve je důležité odstranit make-up, aby neucpával póry a ty ses tak později nemusel*a potýkat s akné a černými tečkami

Jednoduchým řešením je v tomto případě dvojí čištění, o kterém se vše dozvíš v našem dřívějším článku. To se navíc postará také o výživu a hydrataci pleti

Poté aplikuj lehký toner a pokud vyrazíš na čerstvý vzduch, tak nezapomeň na SPF krém. Po sportování stačí použít svou oblíbenou čisticí pěnu a naskočit zpět na pravidelnou pečující rutinu.

Chceš sport ještě více propojit s psychickou pohodou? Opět se začni soustředit na fyzické vjemy. Zajímavým řešením jsou barefoot boty, které využiješ při běhání nebo procházkách v přírodě. 

Vnímání povrchu, po kterém jdeš, tě bude vracet do přítomného okamžiku a díky správnému držení těla se zkvalitní tvůj dech. Pokud barefootkám nefandíš, tak je super si po cvičení alespoň dopřát jemnou (sebe)masáž. 

DOPORUČUJEME: 

Ponoř se do journalingu s maskou

Někdy se stane, že se toho v životě děje opravdu dost. V takových chvílích se můžeš k některým utkvělým myšlenkám přespříliš vracet. K tomu, aby ses zbytečně netrápil*a věcmi, které nejde změnit, ti pomůže journaling (psaní deníku). 

Přichystat si k němu opět můžeš vlasovou nebo plátýnkovou masku. Vezmi si tužku a sešit, který se ti líbí, abys měl*a tu správnou motivaci. Psát můžeš úplně o čemkoli, co se ti honí hlavou, co tě trápí, co ti dělá radost nebo co jsi během dne dělal*a.

Jde vlastně o takovou aktivnější formu meditace, při které si utřídíš, co se v tobě děje, a možná budeš překvapený*á až si své zápisky po pár letech přečteš.

Chceš-li zabrousit trochu více do mindfulness, tak si místo klasického vyprávění pravidelně zapisuj odpovědi na otázky:

  • Za co se dnes cítím vděčná*ý?
  • Jakou emoci jsem během dne cítila nejčastěji?
  • Jaké myšlenky mě nejvíc zaměstnávaly?
  • Jaké tělesné pocity jsem vnímal*a nejintenzivněji?

Zapsání na papír pomáhá myšlenky odložit, aniž by se “ztratily”. Jde tedy opět o proces přijetí a puštění. Ve spojení s fyzickým vjemem z psaní rukou je efekt intenzivnější, než při klepání po hladkém displeji telefonu.

Změnili jsme tvůj pohled? V KEEO pro nás jde péče o pleť a pohoda ruku v ruce. Pokud s námi chceš tento životní styl sdílet, nezapomeň se připojit na naše sociální sítě, kde najdeš další tipy. Brzy tam odhalíme také revoluční novinku, se kterou bude tvá péče o pleť zase o něco jednodušší. Takže se rozhodně máš na co těšit. :))

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz