Jak správně pečovat o vlasy v létě

Letní měsíce nás zahalují do svých teplých dnů plných sluníčka a pohody. Většina lidí vnímá léto jako čas prázdnin, dovolených, odpočinku a načerpání nové energie a síly. Aby to stejně tak cítily i naše vlasy, musíme o ně ale dobře pečovat. Právě léto pro ně může být extrémně nebezpečné - suché prostředí, vítr, mořská voda nebo písek mohou vlasy poškozovat, vzít jim lesk a krásu. Proto se v dnešním článku podíváme na to, co můžeš pro své vlasy v létě udělat a jak ti v tom může pomoci naše kosmetika.

V korejské vlasové péči vnímáme jako zásadní několik věcí. Jsou to přírodní ingredience, které dělají vlasům dobře a minimum chemických a dalších přidaných látek. Mluvíme o neustálém vylepšování inovativních technik, jak se o vlasy starat. A v neposlední řadě jde o holistický přístup k péči o naše vlasy, kdy se nezaměřujeme pouze na přípravky a jejich aplikaci, ale bereme péči jako formu self-care, která dělá dobře našim vlasům i duši. Protože vše v našem těle je propojené a je důležité se o sebe starat jak zvenku, tak i zevnitř.

Začni s pokožkou hlavy

Pokud chceš své vlasy udržovat i v létě zdravě vypadající a krásně lesklé, rozhodně nezapomínej na masáž pokožky hlavy, což je zároveň jeden z pilířů korejské péče. Pokožku je třeba udržovat čistou a správně vyživenou, aby tvoje vlasy mohla zdravě růst. Masáží zároveň stimuluješ krevní oběh.  Využít můžeš některý z naší nabídky šamponů, na léto vybírej ty hodně vyživující a se schopností pečovat o poškozené vlasy.

Profesionální medový šampon

Toto je záchrana pro poškozené a oslabené vlasy. Podporuje regeneraci vlasů po poškození a navrací jim pevný a zdravý vzhled. Obsahuje sedm rostlinných výtažků, které stimulují vlasový růst.  

Obnovující šampon pro poškozené vlasy

Bylinný šampon zacílený na obnovu poškozených vlasů a jejich komplexní výživu a hydrataci. Dodává ztracené minerální látky, vitamíny a výživu, kterou vlasy potřebují ke své regeneraci.

Revitalizační šampon na vlasovou pokožku

Jak mít posílené vlasy bez sklonů k padání? Tento šampon to zajistí! Působí přímo na vlasovou pokožku, tonizuje ji a nasycuje vlasové kořínky výživou potřebnou pro přirozený růst vlasů. 

Po umytí pokožky i samotných vlasů šamponem, zvol správný kondicionér. Doporučit můžeme třeba medový Honey Therapy Treatment s březovým medem, výtažky z aloe vera a kamélie, který pomůže regenerovat a ozdravit i hodně vysušené vlasy.

Další volbou je Ki Gold Premium Treatment, který obsahuje 33 % extraktu z léčivých bylinek. Ingredience v kondicionéru jsou louhovány 72 hodin, aby dosáhly nejvyšší možné koncentrace. Díky tomu přípravek maximalizuje hydrataci vlasů a obnovuje jejich objem.

Maska a teplo

Po kondicionéru můžeš aplikovat vlasovou masku. Tím dodáš svým vlasům hloubkovou výživu a hydrataci. Další krokem, který korejská péče bere jako velmi důležitý, je tzv. “napaření” vlasů. Můžeš použít napařovač vlasů nebo horký ručník. Horký vzduch pomůže vlasům i pokožce lépe absorbovat ingredience obsažené v přípravcích. Opět umí také rozproudit krevní oběh v pokožce hlavy a tím napomáhá růstu vlasů.

Závěrečný dotek

I po všech krocích je třeba na závěr vlasy i pokožku hlavy pořádně opečovat. Pro vlasovou pokožku využiješ některé z revitalizačních tonik. Doporučit můžeme například Clinic Plus Revitalizing Scalp Tonic, které posílá a vyživí vlasové kořínky. 

Pro pořádnou jemnost a hedvábný vzhled vlasů využiješ na závěr jistě také některý z vlasových olejů, které vlasy nejen vyživí, ale také jim dodají závěrečný uhlazený a okouzlující finiš, který často v korejské péči o vlasy vidíme.

Pokud hledáš jemnost a lesk, tento olejíček by ve výbavě pro dokonalé vlasy neměl chybět. Oceníš ho po celý rok, v létě ale poskytne namáhaným vlasům výživu zevnitř a krásu navenek! Kromě toho ti pomůže zkrotit nepoddajné kudrny nebo roztomilé malé vlásky a zajistí perfektní finální look! 

Osvěžení je v létě potřeba a žádají si ho i tvé vlasy! Dopřej jim ho pomocí tohoto olejíčku, který je navíc i vyživí a dá jim to nejlepší pro dokonalý růst i zářivý vzhled! Obsahuje arganový, mandlový a kaméliový olej, díky čemuž působí na nejslabší místa a posiluje je. O hydrataci se postará komplex aminokyselin a tvé vlasy budou jako v bavlnce! 

Nezapomínej, že pokud chceš mít v létě krásně zdravé, lesklé a vyživené vlasy, je třeba se věnovat nejen jejich vzhledu, ale zaměřit i na svůj vnitřní život. Správná výživa i nastavení mysli pomůže nejen tvým vlasům vypadat nejlépe. A kdy jindy se do takové self-care pustit, než v létě?

Keeo tipy na závěr:

Péče o vlasy v létě

Při mytí vlasů nepoužívej příliš horkou vodu. Studenější voda se o tvé vlasy postará jemněji.

Péče o vlasy v létě

Snaž se si nemýt vlasy příliš často. Časté mytí zbavuje vlasy přirozených esenciálních olejů a vede k suchým nebo často se mastícím vlasům.

Péče o vlasy v létě

Nepoužívej ručník, který může poškodit a polámat prameny vlasů. Místo toho vyzkoušej bavlněné tričko, které je šetrnější. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz