Neboj se stárnutí pleti!

Určitě znáš ten pocit, když najdeš na svém obličeji další vrásku. Všichni se snažíme vypadat mladě, ale na naší pleti se začínají projevovat první známky stárnutí už po 25. roce života. Korea je známá svým celostním přístupem k péči o pleť a zároveň velkým nasazením pro kosmetickou rutinu. Jak ti může korejská kosmetika pomoci v anti-aging boji a udržet tvoji pleť mladistvou a zdravou?

Prevence je základ

V korejské péči platí, že na prvním místě je prevence. Proto není výjimkou, že ženy už po dvacítce začínají do své rutiny přidáva anti-age kosmetiku a složky, které pomáhají bojovat proti stárnutí pleti. O jaké jde?

Tři tajná hesla proti stárnutí: kolagen, peptidy, šnečí mucin

Kolagen je v pleti obsažený, ale postupem času z ní mizí a čím víc stárneme, tím víc nám ho chybí. Přípravky v korejské péči, namísto aby kolagen přímo doplňovaly, umí stimulovat jeho tvorbu tak, aby si jej tělo dál vytvářelo samo. Největším pomocníkem jsou v tomto případě peptidy - zajistí, že tělo začne produkovat zvýšené množství kolagenu a obnovovat kožní buňky. 

Druhým “korejským zázrakem” je šnečí mucin. Tento hlemýždí sekret dokáže obnovit kožní buňky a bariéru, zároveň jemně odstraňuje ty odumřelé a vyhlazuje. V boji s vráskami i preventivní anti-age péčí se tak stává nepostradatelným pomocníkem.

Naše TOP 3 anti-age tipy:

Začni od začátku

Všichni známe krémy proti vráskám, z reklam na nás vyskakují anti-aging krémy a séra. Korejská péče o pleť je ale založená na několika velmi důležitých krocích a také při snaze o mladou a zdravě vypadající pokožku je dobré na to myslet. S péčí proti vráskám můžeš začít už u prvních kroků - odličování a čištění pleti! Jaké produkty se ti budou hodit?

Hloubkově čistící a hydratační olej s černou rýží

V prvním kroku tě při klasické kosmetické rutině čeká odlíčení pomocí odličovače na olejové bázi. Pokud využiješ tento olej od HaruHaru Wonder, zároveň tím své pleti prokážeš velkou službu v boji proti stárnutí. 

Obsahuje totiž výtažek z oleje z černé rýže, který zajistí tvé pokožce tu správnou výživu a hydrataci, a zabraňuje tak předčasné tvorbě jemných vrásek a stárnutí pleti.

Pleťový toner s probiotiky

Mezi známky stárnutí pleti patří také suchá kůže, ztráta pružnosti nebo nadměrné množství šupinek. Od toho ti pomůže toner s ceramidy, kyselinou hyaluronovou a probio-CICA komplexem. Ten je tvořen probiotiky a centellou asiaticou, neboli pupečníkem asijským, a postará se o správný mikrobiom pleti a dobré prokrvení. Pomůže tvojí pokožce zůstat stále pružná a mladá.

Jaký anti-aging krém?

Krémů proti vráskám a předčasnému stárnuté pleti je na trhu velké množství. Pokud chceš vybrat ten správný, je třeba se zaměřit přímo na svoji pleť a zvážit, čím se vyznačuje a co potřebuje.

Vždy budeš hledat obsah některé ze složek bojující proti stárnutí, ať už to bude kolagen, peptidy nebo šnečí mucin. Pokud například potřebuješ zároveň  pokožku zklidnit, můžeš zvolit krém s extraktem z centelly. Hledáš-li pomoc s navrácením pružnosti, vybereš si možná krém s obsahem kyseliny hyaluronové nebo elasticinu.

Novinky a must-have tipy

Boj proti vráskám je kosmetické téma už odnepaměti a anti-age produktů je opravdu hodně. I tak ale korejská péče stále přichází s novinkami, některé z nich ti představíme:

Inovativní tyčinka proti vráskám

Pokud potřebuješ přímo “vymazat vrásky” z konkrétního místa na obličeji, zpozorni. Tato tyčinka se totiž aplikuje lokálně a působí na konkrétním místě. Obsahuje 5 různých peptidů a díky lokálnímu působení funguje přímo jako zmizík na vrásky!

Vyhlazující krém se zlatem a šnečím mucinem

O účincích hlemýždího mucinu už víš. Jak to ale dopadne, když se v jednom krému spojí s 24 karáty zlata? Tvoje pleť dostane prémiovou péči plnou regenerace, vyhlazení pokožky a mladistvého vzhledu. Pokud hledáš pramen věčného mládí, nebude daleko od tohoto krému, věř nám!

Sada 5 kroků proti stárnutí

Produktů a informací je hodně, my víme. Co takhle si to zjednodušit? Pokud nevíš přesně, jaké produkty zvolit a jak je zkombinovat, nech to na nás! Sestavili jsme pro tebe speciální sadu, která obsahuje vše, co potřebuješ k udržení mladistvé a zářivé pleti!

Bojovat proti stárnutí pleti a snažit se vypadat co nejlépe je lidskou přirozeností a důležitou vizitkou nás všech. Je tu ještě jedna věc, na kterou ale musíme myslet. Stárnutí je také přirozenou součástí života a abychom byli opravdu spokojení, musíme se mít rádi, pracovat nejen na svém zevnějšku, ale také vnitřních pocitech, prožitcích a spokojenosti. Teprve pak můžeme být opravdu šťastní.

Tipy na závěr

  • Nepodceňuj prevenci, pracuj se svou pletí, i když se ještě známky stárnutí neobjevují
  • Vybírej produkty s peptidy a šnečím mucinem
  • Nezapomeň se boji proti vráskám věnovat ve všech krocích své rutiny
  • Měj se rád*a a zkus si stárnutí užívat!
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz