Metoda vrstvení toneru: O co jde a kdy je dobré ji aplikovat?

Sedmička je kouzelné číslo a platí to i pro korejskou kosmetiku a péči o pleť. Už jsi slyšel*a o trendu nanášení toneru v sedmi vrstvách? Věříme, že ano, je to hit nejen v korejské skincare, ale i na TikToku! Tuhle metodu oceníš zejména ve chvíli, kdy potřebuješ svou pleť rozzářit nebo jí dodat ještě větší množství hydratace. Pomůže ti ale i tehdy, kdy toužíš po nepřekonatelném glow. Tak se na to podíváme.

V čem mi toner pomůže?

Proč jsou tonery v rámci péče o pleť důležité a v čem vynikají ty korejské jsme psali v jednom z našich předchozích článků. Když bychom ale měli shrnout jejich hlavní účely a v čem ti pomohou, tak především dočistí pleť (hlavně pokud si toner nanášíš pomocí tamponků) a póry, které třeba ještě obsahují některé nečistoty i přes to, že jsi použil*a dvoufázové čištění. Dále pleť připravují na další kroky péče, mimo jiné zajistí i to, že se látky z produktů, které použiješ, budou lépe absorbovat. A v neposlední řadě tvé pleti poskytnou dávku hydratace, což je něco, čemu se budeme věnovat dnes. 

Metoda 7 vrstev

Jak už píšeme v úvodu, touto metodou můžeš své pleti dodat především hydrataci, šťávu, ale také pořádný glow. Podstata celého procesu je velmi jednoduchá: toner na pleť nanášíš v několika vrstvách, přičemž vyčkáváš, dokud se ta předchozí do pleti nevstřebá. 

Je asi důležité osvětlit i to, že sedmička je sice magické číslo, ale nemusíš se k ní upínat. Pokud zjistíš, že tvá pleť je v té nejlepší kondici po třetí vrstvě, můžeš zůstat u ní. Někdy možná ale budou okamžiky, kdy bude pokožka vyžadovat více péče, v tu chvíli můžeš vrstvení toneru přidávat. Na druhou stranu možná budou i dny, kdy jedna vrstva bude dostačující, a to je v pořádku. Potřeby tvé pleti se mění každý den a je dobré se je naučit rozpoznat. 

Jak na to?

Nejdůležitější ze všeho je samozřejmě výběr vhodného toneru. Ten by měl být stabilní součástí tvé pravidelné péče o pleť. Měl by jí vyhovovat, tedy bys po jeho použití neměl*a cítit podráždění, suchost či pnutí, a měl by hydratovat a dodávat jí ty nejlepší živiny. Z toho důvodu doporučujeme pro vrstvení vybírat tonery, které jsou spíše neutrální. Skvěle poslouží napříklady ty s obsahem centelly nebo s kyselinou hyaluronovou. Naopak vyhnout se je lepší těm, které obsahují složky, které mohou ve větším množství pleť podráždit, například kyseliny BHA, AHA nebo vitamín C. 

Round Lab hydratační toner

Tonikum pro normální pleť s mocnou hydratační silou, které obsahuje vyživující proteiny, hydratuje do hloubky, zabraňuje vzniku pupínků a pleť nechává jemnou a zvláčněnou. Pro zklidnění obsahuje panthenol.

Obnovující toner s bifidy

Tonikum s hutnější texturou vhodné pro suchou pleť, které je obohacené o esenciální složení a pět probiotických kmenů, posiluje kožní bariéru a snižuje viditelnost pórů. Kromě hydratace, také jemně pleť exfoliuje. 

Balancující hydratační toner

Toner ideální pro mastnou pleť, který pronikne do hloubky pokožky,vyrovnává její pH a posiluje kožní bariéru. Obsahuje extrakt z touleně, centelly a pantenolu, které pleť zklidní a projasní.  

Dále nesmíš zapomenout na důkladné čištění pokožky, nejlépe na to dvoufázové. Jeho důležitost jsme rozebrali v článku na našem blogu a věříme, že patří k nejzásadnějším částem péče o pleť, ať už používáš korejskou kosmetiku, nebo ne. 

Po vyčištění přichází samotný proces vrstvení. Na bavlněný tampon nebo do dlaní nanes adekvátní množství toneru a aplikuj jej na svou pleť, vmasíruj nebo vklepej prsty pro lepší absorpci. Počkej, dokud se produkt do pleti úplně nevstřebá.

Pak opakuj stejný způsobem, dokud to tvá pleť bude potřebovat - může to být sedmkrát, ale jak jsme řekli, třeba ti bude stačit méně vrstev. Jakmile dokončíš vrstvení toneru a všechny látky se vstřebají, můžeš pokračovat dalšími kroky své péče, přesně jak jsi zvyklá*ý. 

Jak často můžu metodu vrstevní aplikovat?

To, jak často se máš věnovat vrstvení toneru, záleží opět na potřebách tvých i tvé pleti. Aplikovat metodu můžeš klidně každý den, pokud to tvá pokožka potřebuje, jestliže ale zjistíš, že je tvá pleť dostatečně hydratovaná a má jas přesně takový, jaký si přeješ, můžeš frekvenci snížit. Pravidla nejsou pevně daná a tato metoda by měla být především flexibilní vůči všem tvým potřebám. 

Co si z toho vzít?

Metoda vrstvení může být skvělým pomocníkem pro dodání extra hydratace a rozjasnění pleti, aniž bys musel*a do své péče o pleť zařazovat nové a další produkty. Ačkoliv standardně se využívá vrstvení celkem sedmkrát, číslo si můžeš podle potřeby snížit. Hlavní je, aby ses naučil*a poslouchat potřeby své pleti a dal*a jí to, co přesně potřebuje. 

KEEO tip:

Věříme, že si tuto metodu zamiluješ zejména v nadcházejících letních měsících. Díky vrstvení totiž tvá pleť dostane dostatečné množství hydratace a ty už pak nemusíš používat krémy nebo séra, která možná v horkých dnech tvou pleť zatíží. Jednoduše můžeš po poslední vrstvě toneru nanést SPF, případně lokálně cílenou péči, a je vše vyřešeno! :) 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz